Week v.d. Toegankelijkheid start op 7 oktober met veel natuur en cultuur.

Even naar een museum, naar een concert of de natuur in is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld.
Voor bijna twee miljoen mensen met een beperking is dat een stuk lastiger.
Terwijl het zo belangrijk is om mee te kunnen doen, juist met de mooie dingen in het leven.

Ieder(in) organiseert daarom voor de 19e keer de Week van de Toegankelijkheid.
De start is aanstaande maandag 7 oktober.
Centraal dit jaar staat toegankelijkheid van cultuur en natuur.
‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt’

In de Week van de Toegankelijkheid (7 t/m 11 oktober) worden door het hele land zo’n 200 activiteiten georganiseerd onder het motto ‘Lekker vrij!
Doen wat je zelf wilt’.
Daaruit blijkt dat het wel degelijk kan: vrije tijd voor iedereen toegankelijker maken.

Vanuit Ieder(in), initiatiefnemer van de Week van de Toegankelijkheid, staan twee grote activiteiten op stapel in het Rijksmuseum en met Natuurmonumenten.

Opening bij De Nachtwacht.
De opening van de Week van de Toegankelijkheid is op maandag 7 oktober onder toeziend oog van De Nachtwacht, in samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam.
In aanwezigheid van o.m. minister Hugo de Jonge (VWS), Rijkmuseum-directeur Taco Dibbits en Ieder(in)-directeur Illya Soffer.
Het Rijksmuseum werkt zoals andere musea aan het toegankelijk maken van onze nationale kunstschatten voor mensen met een beperking.
Dit doet het museum onder meer met rondleidingen voor blinden/slechtzienden, doven/slechthorenden en mensen met dementie.

Op stap met de boswachter.
Gedurende de Week zijn er tientallen rondwandelingen met boswachters in de door Natuurmonumenten toegankelijk gemaakte natuurgebieden.
Natuurmonumenten werkt hard aan het ontsluiten van hun gebieden voor mensen met een beperking en chronische ziekte.
Momenteel zijn 27 gebieden toegankelijk gemaakt, daar komen er nog 13 bij.
Natuurmonumenten laat graag zien hoe dat kan.
Mensen zijn ook van harte welkom bij de grote publieksevent op 16 oktober in het natuurgebied bij Groot Speijck in Oisterwijk (NBr).

Een overzicht van de activiteiten, vindt u bij Link: www.weekvandetoegankelijkheid.nl

Plaatselijk bruist de Week.
Het aantal activiteiten dat rondom de Week van de Toegankelijkheid wordt georganiseerd, groeit elk jaar nog verder door.
De kracht van de Week is dat mensen in hun eigen gemeente, vereniging of organisatie zelf enthousiast aan de slag kunnen gaan met toegankelijkheid.

‘Mooi om te zien dat op steeds meer plaatsen in Nederland gehandicapten- en patiëntorganisaties samen met de gemeente, ondernemers, maatschappelijke organisaties en buurtbewoners werken aan toegankelijkheid.
Een zo breed mogelijke inbreng van mensen met een beperking of chronische ziekte is daarbij onmisbaar, want alleen zó worden echte verbeteringen in de toegankelijkheid bereikt’, zegt Illya Soffer, directeur van Ieder(in).

Bron: Ieder(in).