Veel trams in Den Haag sinds kort toegankelijk voor reizigers met rolstoel of scootmobiel.

Mensen die een rolstoel of scootmobiel gebruiken, kunnen sinds kort in een groot aantal trams in Den Haag zonder problemen naar binnen rijden.
Om reizigers vertrouwd te maken met het openbaar vervoer organiseert Voorall, de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, gratis begeleidingsritten. Dat meldt het AD.

Het gaat in totaal om 13 tramlijnen die zijn aangepast: de 2, 3, 4, 9, 11, 15, 16, 17, 19 en 34 zijn inmiddels allemaal geschikt gemaakt voor reizigers met een beperking.
Dat betekent dat de wijken Wateringse Veld, Erasmusveld, Morgenstond, Moerwijk, Spoorwijk en Laakkwartier voor deze doelgroep nu beter bereikbaar is. Op de lijnen 1, 6, 12 rijden nog de rood-beige trams.

Begeleidingsritten.
Bij ‘Kennismaking Haags openbaar vervoer’ krijg je een coach met wie je maximaal drie begeleidingsritten met de tram maakt.
Tijdens de ritten leert de coach de deelnemers handigheidjes die belangrijk zijn bij het reizen, bijvoorbeeld bij welke deur je het beste kunt instappen en hoe je de rolstoel of scootmobiel in het voertuig zet, maar ook waar je het beste kunt zitten als je blind of slechtziend bent en welke informatie je standaard via de luidsprekers hoort.

Aanmelden.
Aanmelden voor ‘Kennismaking Haags openbaar vervoer’, dat in samenwerking met de RET wordt uitgevoerd, kan door te bellen naar 070-3655288 of een bericht te sturen aan info@voorall.nl.

Bron: Supportmagazine.nl