Valys versoepelt aanmeldtijd van ritten iets verder.

Sinds 11 juni 2022 gelden er maatregelen met betrekking tot het moment waarop je Valysreizen kunt reserveren.
Inmiddels nemen de personeelstekorten voorzichtig af, waardoor Valys de maatregelen met ingang van 1 maart kan versoepelen.

De maatregelen zijn vanaf woensdag 1 maart als volgt:
Voor reizen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag dienen zowel de heen- als terugreis uiterlijk om 18.00 uur de avond vóór de reis gereserveerd te worden.
Wanneer je wil reizen op vrijdag, zaterdag of zondag, dan moet je zowel de heen- als terugreis minimaal 24 uur van tevoren reserveren.
Valys zegt over deze versoepeling: “Wij beseffen dat deze versoepeling nog steeds impactvol en beperkend is voor u.
Maar door te versoepelen in kleine stappen kunnen wij u zekerheid over uw reis en betrouwbaar vervoer blijven bieden.”

Noodzakelijke reizen.
Mocht je als gevolg van een onvoorziene omstandigheid niet tijdig kunnen reserveren, dan doet Valys hun uiterste best om je alsnog te helpen.
Voorbeelden van onvoorziene omstandigheden zijn: een bezoek aan een familielid in het ziekenhuis of eerdere of latere terugkeer van een vakantie.

Toekomst.
De komende tijd evalueert Valys het effect van de maatregelen regelmatig met vervoerders, het ministerie van VWS en met verschillende cliënten- en belangenorganisaties.
Daarbij streeft Valys om in kleine stappen de maatregelen steeds verder te versoepelen zonder daarbij de voorspelbaarheid en betrouwbaarheid uit het oog te verliezen.

(Bron: Valys)

Bron: Supportmagazine.nl