Sporters met een beperking kunnen steun krijgen vanuit de gemeente.

HOOFDDORP Wethouder Mariëtte Sedee van Sport en Volksgezondheid heeft op het gemeentehuis in Hoofddorp een estafette stokje aangenomen van rolstoeldanser Astrid Jonker.
De overdracht staat symbool voor het initiatief om hulpmiddelen uit te lenen aan sporters met een beperking in gemeente Haarlemmermeer.

“Voor mensen met een beperking kan het lastig zijn om actief te bewegen of een passende sport te vinden”, vertelt wethouder Sedee.
“Daarom is de Uitleenservice Uniek Sporten een goed initiatief.
Zo krijgen inwoners de kans meer sporten uit te proberen en de juiste hulpmiddelen te vinden.
” Rolstoeldanser Astrid Jonker van Walking Wheels kan dat alleen maar bevestigen: “Ik ben gaan sporten om zo lang mogelijk mobiel te blijven.
Zonder kracht of kennis hoe mijn rolstoel werkt, red ik het niet in mijn eentje op straat.
En wat ik niet had verwacht, maar nu enorm waardeer: sporten is ook sociaal én gezellig.”

SPORTHULPMIDDELEN.
Uniek Sporten zorgt ervoor dat mensen met een mobiliteitsbeperking gratis sporthulpmiddelen kunnen uitproberen voor maximaal 4 maanden.
Van een tennisrolstoel tot een handbike.
Daarnaast zijn er andere voordelen.
Zo kunnen inwoners advies krijgen over sporthulpmiddelen en het gebruik ervan.
Een eenmaal gekozen hulpmiddel wordt persoonlijk gepast en afgesteld en tijdens de uitleenperiode blijft technische ondersteuning beschikbaar.

UNIEK SPORTEN.
De uitleenservice van Uniek Sporten is een initiatief van Fonds GehandicaptenSport, NOC*NSF en Welzorg en kan niet zonder de steun van lokale partijen en financiering vanuit de gemeente.
Gemeenten die in de regio Amstelland en Meerlanden meedoen aan de uitleenservice zijn Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn en Haarlemmermeer.

Regiocoördinator Nikki Hakkesteegt: “We hopen dat hierdoor steeds meer inwoners met een beperking gaan bewegen en sporten, en dat leidt weer tot meer gezonde en gelukkige mensen in Haarlemmermeer.”

Bron: hcnieuws.nl