Presentatie van Ongehinderd – Eerstelijns Gezondheidszorg

Toelichting presentatie

Hierbij treft u de resultaten aan van het jubileumonderzoek dat in opdracht van de BGH) is verricht door de organisatie Ongehinderd.nl op toegankelijkheid van diverse gemeentelijke medische locaties, waaronder huisartsenpraktijken, fysiopraktijken, gezondheidscentra en apotheken.
Inmiddels zijn getoetst:
– 14 huisartsenpraktijken
– 2 apotheken
– 4 gezondheidscentra
– 7 fysiotherapiecentra
– 1 tandartsenpraktijk

Daarvan mogen drie locaties al het Nederlands Keurmerk van Toegankelijkheid, niveau Brons ontvangen, namelijk Huisartsenpraktijk Van der Plas in Nieuw-Vennep, FysioWellness Bollenstreek in Lisserbroek en Huisartsenpraktijk de Wormer in Hoofddorp.
De uitreiking van dit keurmerk zal plaatsvinden op of rond 3 december as, de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking.
Praktijken die op grond van het keuringsrapport substantiƫle verbeteringen aanbrengen kunnen over twee jaar een herkeuring ondergaan.
De uitgebreide toegankelijkheidsinformatie wordt in de Ongehinderd app en website weergegeven. Uiteraard wordt een eventueel keurmerk daarbij vermeld.
In deze app treft u inmiddels een groot aantal beoordelingen van locaties in onze gemeente aan, uiteraard ook buiten de medische sector.

Met vriendelijke groeten,
Namens de BGH
Ed Koster, voorzitter

Link: Presentatie BGH Haarlemmermeer 10.11.2020

Voor Blinden en Slechtzienden is het tot onze spijt nog niet gelukt om de Ongehinderd Presentatie volledig van een voorlees functie te voorzien.

ReadSpeaker Lees voor

Logo 40 Jaar BGH