Oud-minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink nieuwe bestuurder Stichting Scouters.

Rick Brink is dan geen Minister van Gehandicaptenzaken meer, maar dat betekent niet dat zijn missie om de samenleving meer inclusief te maken voltooid is.
Ook als bestuurder van de op 6 mei opgerichte Stichting Scouters gaat hij de belangen behartigen van Nederlanders met een beperking.

Scouters is sinds 2014 een community van mensen met een tijdelijke of blijvende beperking, mantelzorgers én professionals die onderling kennis deelt.
Mensen helpen elkaar (soms letterlijk) weer op weg en zetten elkaar in beweging met tips over hulpmiddelen.
Dat doen ze via de Link: Scouters website, nieuwsbrief, social media, blogs en op de Scouters Testivals waar hulpmiddelen worden getest.

Om te kunnen leren, werken en recreëren zijn hulpmiddelen voor deze mensen essentieel.
Op Scouters vind je daarom inmiddels bijna 1.000 hulpmiddelen, maar ook keuzehulpen, reviews, testfilms, blogs, instructiefilms en informatie over financiering van hulpmiddelen.
Scouters verkoopt geen hulpmiddelen maar geeft een onafhankelijk overzicht van bestaande hulpmiddelen en oplossingen om beter te kunnen bewegen.

Rick Brink over ex- en inclusie.
Volgens Rick Brink kan dit soort praktische informatie het verschil maken tussen wel en niet mee kunnen doen, tussen ex- en inclusie.
“Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen mee kan doen zet ik mij graag in voor Scouters.

Ook omdat de nieuw opgerichte stichting echt een Social Enterprise is.
Dat betekent dat we in de eerste plaats een maatschappelijke missie hebben.
Maar het belangrijkste is misschien wel dat iedereen die betrokken is bij Scouters evenveel in de melk te brokkelen heeft.

Weer die inclusie dus. Want het draait om al die fanatieke, vrijwillige scouters, met en zonder beperking, mantelzorgers en professionals, die kennis en hulpmiddelen scouten (verzamelen), delen en zorgen voor de dagelijkse communicatie van Scouters.
En dat wil ik van harte ondersteunen.”

(Bron: Scouters)

Bron:Supportmagazine.nl