Kerstcircus Haarlem organiseert een speciale voorstelling voor blinden en slechtzienden.

Kerstcircus Haarlem organiseert op 3 januari om 11 uur een speciale voorstelling voor blinden en slechtzienden.
Net als vorig jaar werd het heel positief ontvangen, toch wisten er nog genoeg mensen niets van dit initiatief af.
Daarom vraag ik u of er bij u een mogelijkheid is om dit meer bekend te maken.

Via deze link ziet u een verslag van de belevenis van afgelopen jaar, met een voelplein, waar blinden op de rolarola konden staan, ze konden een paardje aaien, voelen aan de circusmaterialen, spreken met de artiesten, kortom, voorafgaand aan de show was het al een hele belevenis. U ziet het op die pagina in een fotoserie.

De Stichting Komt het Zien zorgt ervoor dat alle blinde bezoekers een koptelefoon op krijgen, ze kunnen overal in het hele circus het geluid ontvangen en zo meegenieten van de show, het wordt allemaal heel duidelijk omschreven.

Misschien vindt u het wel leuk om het door te geven aan alle sportieve blinde mensen, of aan al uw leden, waarvoor het ook heel bijzonder kan zijn om deze voorstelling mee te maken, meeluisteren kan altijd.

Verder, het mag nu nog niet officieel naar buiten maar Kerstcircus Haarlem is het eerste circus in Europa dat een certificaat krijgt van toegankelijkheid, Wij maken het voor mensen in een rolstoel bijzonder aangenaam om bij ons de voorstellingen te bezoeken, met speciale parkeerplaatsen pal tegen het circus aan, met duidelijke bordjes waar de nooduitgang voor blinde mensen zit en een speciale vluchtuitgang door de artiesteningang voor mensen in een rolstoel in geval van calamiteiten.

Ook dat laatste is denk ik belangrijk om te weten. In verband met de veiligheid voor mensen in een rolstoel beperken we het aantal plaatsen tot 4 rolstoelen en 4 begeleiders. In totaal 8 plaatsen voor deze mensen. Zowel degene in de rolstoel als degene die begeleidt betaalt de helft van een normale logeprijs.

Met vriendelijke groet

Gera de Leeuw,
kerstcircus-haarlem.nl

Bron: BGH