Doe 14 juli mee aan selfie-actie VN-verdrag.

Het is bijna zover! Op 14 juli wordt het VN-verdrag echt van kracht in Nederland.
Mensen met een beperking die zich gediscrimineerd voelen bij de toegang tot goederen en diensten, kunnen zich vanaf die datum wenden tot het College voor de Rechten van de Mens.
Op 21 januari van dit jaar stemde de Tweede Kamer in met het verdrag, gevolgd door de Eerste Kamer op 12 april.
Op 14 juni is het door Nederland geratificeerde VN-verdrag neergelegd in New York, waarna het na 30 dagen in werking treedt.

Met selfies willen we laten zien dat Nederland vanaf die datum toegankelijk wordt.
Maak daarom op 14 juli een selfie en laat zien dat je blij bent met de ratificatie van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking: “#Nederland wordt ook toegankelijk dankzij het #VNverdrag!”

Maak een selfie en verstuur een tweet.
Ieder(in) roept iedereen op om op 14 juli een selfie te maken.
Het maakt niet uit waar je bent, zorg voor een leuke achtergrond en twitter de naam van je woonplaats (voorafgegaan door een hashtag, #) in combinatie met de tekst ‘wordt ook toegankelijk dankzij het #VNverdrag!’.
Op deze manier help je mee om te laten zien dat héél Nederland toegankelijker en inclusiever wordt, dankzij het VN-verdrag.

In 4 stappen naar een leuke tweet:

Maak op 14 juli een selfie;
Log in op Twitter en schrijf als je bijvoorbeeld in Groningen woont: #Groningen wordt ook toegankelijk dankzij het #VNverdrag.
Voeg je selfie toe, bij voorkeur als je bijvoorbeeld in Groningen woont met als achtergrond een herkenbare plaats, zoals de Martinitoren;
Verstuur je tweet op 14 juli.

Meer informatie:

Meer over het VN-verdrag

BRON : Ieder(in)