De Duim’ van Belangenvereniging Gehandicapten Haarlemmermeer voor Team Sportservice Haarlemmermeer.

HOOFDDORP Wout Werker van Team Sportservice Haarlemmermeer heeft dit jaar ‘De Duim’ van Belangenvereniging Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) ontvangen.

Hij ontving de prijs uit handen van BGH-voorzitter Ed Koster.
Al 15 jaar is Wout, regioco√∂rdinator Aangepast Sporten, ‘het hart en de ziel’ als het gaat om het verhogen van de sportparticipatie onder mensen met een beperking.

In deze Week van de Toegankelijkheid is hier extra aandacht voor.
Want ook al is het aangepast sportaanbod gegroeid van 44 naar 160 activiteiten, de sportdeelname van mensen met een beperking loopt ook in deze regio nog steeds achter ten opzichte van inwoners zonder beperking.
En daarom ook loopt Wout het vuur uit zijn sloffen.
“Ieder mens met een beperking wil ik maximaal laten profiteren van de mogelijkheden om aangepast te sporten”, laat hij met de onderscheiding in zijn hand weten.

“Het is van belang dat verschillende partijen zich hard maken voor een inclusief beleid en inzetten op sportmogelijkheden voor elke inwoner.”
Om zelf te kunnen ervaren welke struikelblokken mensen met een beperking tegenkomen, hielden BGH en Team Sportservice in het kader van de Week van de Toegankelijkheid voor ondermeer leden van het gemeentebestuur, raadsleden, ambtenaren en vrijwilligers een rolstoelvaardigheidstraining.
Je moeten verplaatsen in een rolstoel is niet eenvoudig, zo bleek.
Voor gebruikers ervan is de rolstoel een verlengstuk van hun lichaam.

Bron: HCNieuws.nl