BGH vraagt inwoners om Hulp.

Belangentroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) bestaat dit jaar 40 jaar.
BGH wil geen cadeaus, maar biedt er een aan: een rapport over de toegankelijkheid van de eerstelijns medische locaties in
Haarlemmermeer.
Bestemd voor de gemeente die het rapport krijgt aangeboden tijdens het verjaardagsfeestje op 8 oktober.

BGH weet veel over de toegankelijkheid van bedoelde medische locaties, maar niet alles.
Om de toegankelijkheid hiervan voor mensen met een auditieve, visuele, motorische en verstandelijke beperking en voor mensen die gebruik maken van een geleidehond, zo breed mogelijk in kaart te kunnen brengen vraagt de belangengroep de inwoners van Haarlemmermeer kritisch te kijken naar de fysieke toegankelijkheid van eerstelijns medische locaties als huisartsen, tandartsen en apotheken waar voor mensen met een handicap letterlijk en figuurlijk geen drempels dienen te zijn.
“En alle gesignaleerde problemen waar mensen met een beperking mee te maken hebben, bij ons te melden”, roept BGH-voorzitter Ed Koster op.

“Ook na veertig jaar is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat er rekening wordt gehouden met de mogelijkheden van mensen met een fysieke beperking.
Wij vinden dat ze gewoon moeten kunnen meedoen zonder ergens door gehinderd te worden.
Vanwege het veertigjarig bestaan wil BGH gedurende dit jaar extra inzetten op het vergroten van de fysieke toegankelijkheid.
Gelukkig is er al veel bereikt, maar we zijn nog geen inclusieve gemeente.”

Dankzij financiƫle steun van de gemeente, het Meerlandenfonds en de J.C. Ruigrokstichting kan BGH de specialisten van Ongehinderd.nl inschakelen die vanuit hun expertise de fysieke toegankelijkheid van de eerstelijns medische locaties gaan beoordelen.
Vervolgens worden de betreffende locaties door middel van een opgemaakt keuringsrapport op de belemmeringen gewezen zodat zij die kunnen verbeteren.
Koster: “Het zal de zelfredzaamheid en bewegingsvrijheid van mensen met een beperking vergroten, want ondanks dat Haarlemmermeer inmiddels tot het selecte groepje van meest toegankelijke gemeenten van ons land behoort, is er voor onze doelgroep, mensen met een beperking, nog veel te winnen.”

Locaties met problemen op het gebied van toegankelijkheid kunnen tot 1 maart gemeld worden middels hei sturen van een mailtje naar: Link: bghh@bgh80.nl.

Bron: HCNieuws.nl