Belangenclub Gehandicapten: meedenken bij opvanglocatie

De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) heeft het COA een brief geschreven waarin zij aangeeft dat zij graag wil meedenken bij het opzetten van de opvanglocatie voor vluchtelingen in Vijfhuizen.

Voorzitter Ed Koster: “Wij weten alles van een goed toegankeLijkheidsbeleid als het gaat om mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte.”
De BGH is al jarenlang gesprekspartner en adviseur van het gemeentebestuur Haarlemmermeer en wordt voortdurend geconsulteerd als het gaat om nieuwbouwprojecten, renovatie van woningen, kantoorpanden, openbare gebouwen en dergelijke.
Koster: “Het betreft adviezen die betrekking hebben op onze doelgroep als het de toegankelijkheid in de breedste zin van het woord betreft.”
Binnenkort opent de opvanglocatie in Vijfhuizen en heeft de BGH het COA geschreven of er behoefte is om een advies voor het inrichten van dit vluchtelingencomplex.
Koster: “Wij voelen de behoefte om het COA op de hoogte te brengen van ons bestaan en bieden aan haar te adviseren over de toegankelijkheid en bruikbaarheid van deze locatie, voor mensen met een beperking.
Dit kan van belang zijn voor vluchtelingen met een beperking als ook voor vrijwilligers die er komen te werken.
Wij denken hierbij aan de toegankelijkheid van het pand, aan voorzieningen als slaapvertrekken, toiletten en badruimtes, maar ook aan nooduitgangen wanneer er calamiteiten zijn.
Maar wij kunnen het COA ook wegwijs maken als het gaat om zorg en voorzieningen voor mensen met een beperking in het algemeen en met name wat hier in Haarlemmermeer al is geregeld”..

Bron: Hoofddorps Nieuwsblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *