Aan gemeenten binnen Vervoerregio,

De OV-Coach is er voor inwoners vanaf 12 jaar, die door een beperking van spraak, zicht, gehoor, beweging, angst of begrip niet zelfstandig kunnen reizen in de openbare ruimte maar dat wel graag willen leren.
Onder begeleiding van de OV-coach kunnen deelnemers een individueel leertraject volgen, waarbij ze zelfstandig leren reizen.

Na een succesvolle pilot heb ik goed nieuws voor u en voor onze reizigers: de OV coach kan nu in de hele regio worden ingezet.
Na een succesvolle pilot in Amsterdam waar sinds 2018, 250 mensen met begeleiding van de OV-coach zelfstandig hebben leren reizen, zijn de diensten van de OV-coach vanaf nu beschikbaar voor alle 15 gemeenten in ons werkgebied.

Graag laat ik u middels deze brief en bijgevoegd informatiepakket nader kennismaken met de OV-coach.
Sinds 1 januari 2020 valt de OV-coach onder verantwoordelijkheid van de Vervoerregio Amsterdam.
Graag hadden we de OV-coach eerder binnen jullie gemeenten willen introduceren.

Door de Coronacrisis was dit niet meer mogelijk.
Nu de Corona maatregelen versoepeld zijn, start de OV-coach haar activiteiten weer op.
Dit betekent dat de trajecten in het openbaar vervoer, op de fiets en lopend weer starten en de deelnemers aangemeld kunnen worden.
De komende maand zal de OV-coach gemeenten benaderen om ons verder te introduceren en te overleggen hoe wij onze diensten zo optimaal mogelijk voor jullie kunnen inzet

In het bijgevoegde informatiepakket vindt u meer informatie over de OV-coach.
Het pakket bestaat uit een flyer en een Reisgids.
De Vervoerregio Amsterdam heeft deze gids samen met de deelnemers van de OV-coach ontwikkeld, als een handig steuntje in de rug(zak) tijdens het reizen.
U mag dit informatiepakket verspreiden, onder uw collega’s en relevante partners in uw gemeente.

Voor het aanmelden van deelnemers of specifieke vragen hebben over de leertrajecten kan er contact worden opgenomen met (gratis nummer) 020 3084500 en  ov-coach@mee-az.nl

Link: OV-coach flyer.pdf

ReadSpeaker Lees voor

Link: OV-coach reisgids.pdf

ReadSpeaker Lees voor

Bron: BGH