Strand
Jutters zijn op het moment de enige rolstoelen waarmee eenvoudig een strandwandeling gemaakt kan worden. De gebruikers en hun “duwers” zijn zeer tevreden. Door de speciale banden is de Jutter licht voort te bewegen over moeilijk begaanbare terreinen. De Jutter is ook geschikt voor bijvoorbeeld de onverharde paden van het bos, een sneeuwlandschap of om een ritje op de hei maken.
Mocht u de Jutter een keer willen proberen dan kun u terecht bij één van de uitleenpunten langs de kust.
Naar buiten
Het klinkt zo eenvoudig. Mensen met een functiebeperking (rolstoelgebruikers, ouderen, blinden, mensen met een beperkt uithoudingsvermogen) willen, net als ieder ander, van de natuur genieten. Een wandeling door het bos maken, vogels bespieden, vissen langs de waterkant, vanuit een uitzichtpunt de hei bekijken. Dat betekent dat natuurgebieden bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar moeten zijn voor mensen met een handicap of een chronische ziekte.
Scootmobielroutes
De Drentse VVV in Gieten heeft 6 schilderachtige scootmobielroutes van elk 20 km lang uitgezet. De routes gaan door mooie natuurgebieden en langs de bekende hunnen bedden. Ze lopen grotendeels over fietspaden en schelpen paden zonder hobbels of kuilen en met voldoende horecabedrijven in de buurt om een rustpauze in te lassen.
Meer informatie: VVV Gieten, tel. (0592) 265870.
Meer Scootmobielroutes
In Noord-Limburg zijn binnen het bestaande fietsroutenetwerk drie routes samengesteld die goed toegankelijk zijn voor scootmobiels. Langs deze routes liggen leuke musea, een Thermaalbad en overnachtingadressen.
De routes zijn 11, 21 en 22 kilometer lang.
Meer info, ook over het huren van scootmobiels:
VVV Horst, 077-3987604 gezien in Kampioen magazine Oktober ’05
Op vakantie met een handicap?
Op zoek een aangepast hotel, huisje, appartement? Zoekt u een individuele reis, of wilt u met een groep op pad? Start hier voor uw aangepaste vakantie
Uit eten
Link: De beste Toegankelijk voor rolstoelen restaurants in Hoofddorp
vinden die een of andere maatregel hebben genomen om hun restaurant toegankelijk te maken voor mensen in een rolstoel.
De BGH wil al heel lang restaurants in de Haarlemmermeer toetsen op toegankelijkheid. Door een te kort aan vrijwilligers is het er niet van gekomen. Nu hebben we, in het kader van de Maatschappelijke Stage voor scholieren van het Voortgezet Onderwijs, een project opgezet, waarin we deze scholieren de toegankelijkheid van de Haarlemmermeerse Horeca laten onderzoeken. Met de resultaten gaan we in gesprek met ondernemers, om samen naar oplossingen te zoeken. Ook zullen we er op deze website melding van doen.